Support

Wij van Mimic staan voor je klaar! Wil je meer weten over het voeden met de fles, over onze producten of de voeding van je kindje? Ons voedingskundig team is er speciaal voor jou. Neem dus gerust contact op als je een vraag hebt of even van gedachten wilt wisselen.

Bel ons

Ons voedingskundig team is 7 dagen per week bereikbaar op 0800-2551111 (gratis). Op maandag t/m vrijdag: 8.00-17.30 uur & 19.30-20.30 uur. Weekend: 11.00-12.00 uur & 19.30-20.30 uur.

Chatten

Ons voedingskundig team is ook bereikbaar via de Live Chat onderaan de pagina. Op maandag t/m vrijdag: 8.00-17.30 uur & 19.30-20.30 uur. Weekend: 11.00-12.00 uur & 19.30-20.30 uur.

WhatsApp

Mimic is ook bereikbaar via WhatsApp! Klik hier en stuur een bericht naar het team. Handig om het nummer (+31 850 021 882) op te slaan in je telefoon, zo kun je ons altijd makkelijk bereiken.

Mail ons

Je kunt je vraag ook stellen per mail: voedingskundigteam@mimic.nl. Je ontvangt zo snel mogelijk een mailtje van ons terug.

Veelgestelde vragen

Moet ik een flessenspeen vervangen?
Welke Mimic speen kies ik?
Waarom staat er geen leeftijdsindicatie op de cups?
Waarom is bij het openen van de foliezak het cupje beperkt houdbaar?
Moet ik een flessenspeen vervangen?

Een flessenspeen is gemaakt van siliconen en kan door veelvuldig gebruik en reinigen beschadigen, of uitdrogen. Daarom adviseren wij de spenen na 2 maanden te vervangen. Controleer de speen voor elk gebruik op tekenen van slijtage en vervang beschadigde spenen op tijd.

Welke Mimic speen kies ik?

Het drinkgedrag van je baby is bepalend voor welke speen bij je baby past. Het drinktempo van 15-20 minuten is het ideale drinktempo. Je kan starten met de S1 speen van Mimic, mocht je baby er langer dan 20 minuten over doen, adviseren wij de Mimic speen S2 met 2 gaatjes. Als je baby meer dan 165ml voeding krijgt per fles, kun je overstappen naar de M2 speen, waarmee grotere flessen (tot 235ml voeding) gemaakt kunnen worden.

Waarom staat er geen leeftijdsindicatie op de cups?

Het schema welke cup bij jouw kindje past is een richtlijn. De voedingsbehoefte en het voedingsritme kan per baby verschillen. Het is belangrijk om te kijken voor babies van 0-6 maanden naar de leeftijd, maar ook hoeveel flessen je kindje per 24 uur drinkt. Vanaf 6 maanden is het gewicht icm het aantal flessen per 24 uur belangrijk.

Mocht je vragen hebben over het voedingsschema van je kindje, kun je advies vragen aan het consultatiebureau of arts. Heb je vragen over de fles of onze cupjes, kun je contact opnemen met ons Voedingskundig Team.

Waarom is bij het openen van de foliezak het cupje beperkt houdbaar?

De foliezak beschermt de cupjes tegen zuurstof en licht zodat ze langer houdbaar zijn. Als de foliezak eenmaal geopend is (net als een flesvoeding verpakking), zijn de cups 4 weken houdbaar. Bewaar de cups op een koele, donkere plaats.

Menu