Privacyverklaring Mimic B.V.

Als u onze website bezoekt of bij ons producten of diensten bestelt, dan verwerken wij uw persoonsgegevens. Wij achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonsgegevens worden door ons dan ook met zorg verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt, in deze verklaringen leggen wij u uit hoe we dat doen.
Wij kunnen deze verklaring van tijd tot tijd aanpassen. Wij raden u daarom aan deze verklaring regelmatig te bekijken.

Deze versie van ons privacyverklaring is van 27-3-2020.

Inhoudsopgave

– Wie is verwerkingsverantwoordelijk voor het verwerken van je persoonsgegevens?
– Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe komen wij aan de persoonsgegevens?
– Welke persoonsgegevens verwerken wij en wat is het doel en de juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens?
– Hoe is de verwerking van persoonsgegevens beveiligd?
– Wie heeft er toegang tot uw persoonsgegevens?
– Hoe lang verwerken wij uw persoonsgegevens?
– Plaatsen wij cookies?
– Wat zijn uw rechten?

Wie is verwerkingsverantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens?

Mimic B.V. is verwerkingsverantwoordelijke en verwerkt uw persoonsgegevens. Mimic B.V. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 74746677. Het adres van Mimic B.V. is Papendorpseweg 95 3528BJ UTRECHT. Ons telefoonnummer is 0800-2551111. Wij zijn te mailen op: info@mimic.nl.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe komen wij aan de persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten en websitebezoekers. In veel gevallen zal een websitebezoeker ook een klant zijn. Een klant is voor ons iemand die een account bij ons heeft..

Persoonsgegevens van klanten zijn van klant zelf afkomstig. Die zijn dan bijvoorbeeld opgegeven bij het aanmaken van een account of bij het bestellen van een product. Het kan ook zijn dat wij de persoonsgegevens hebben gekregen omdat een klant of websitebezoeker contact heeft gehad met onze klantenservice.

Persoonsgegevens van websitebezoekers zijn gegevens die websitebezoeker niet rechtstreeks heeft achtergelaten bij ons. Het gaat dan om gegevens die bijvoorbeeld samenhangen met het gebruik van de website of gegevens die technisch noodzakelijk zijn te verwerken in het kader van het gebruik, zoals bijvoorbeeld IP-adressen.

Welke persoonsgegevens verwerken wij en wat is het doel en de juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens?

Persoonsgegevens verkregen bij aanmaken account.
Als u een account aanmaakt, vult u bepaalde gegevens in. Het gaat dan om de volgende gegevens:
– NAWTE
– Inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord).

Optioneel kunt u ook de volgende gegevens invullen:
– Bank- en rekeningnummer
– Zwangerschap
– Kind
– Naam kind
– Geboortedatum kind
– Geslacht kind
– Tweeling / meerling
– Gewicht + leeftijd kind
– Voedingen per dag kind

Bij het gebruik van onze website of webwinkel genereert u bepaalde gegevens. Het gaat dan om de volgende gegevens:

– Voedingen per dag kind
– Hoeveelheid
– Productgebruik
– Via welk medium
– IP-nummer
– (Klik)profiel / statistische gegevens (gebruik)
– Bestelgegevens

– Betaalgegevens

Deze persoonsgegevens heeft u dan zelf bij ons achtergelaten bij het maken en gebruiken van uw account. Het doel van het account is om alles in een oogopslag voor u bij elkaar te hebben, en om het bestellen en het gebruik van onze website te vergemakkelijken. De juridische grondslag om de persoonsgegevens te verwerken is uw toestemming. Bij het aanmaken van het account heeft u toestemming gegeven om de persoonsgegevens te mogen verwerken.

In het account kunt u verder navolgende zaken inzien:
– welke bestellingen u gedaan heeft;
– welke facturen die wij aan u uitgereikt hebben en betaald zijn;
– financiële overzichten, zoals welke bestedingen door u gedaan zijn;
– op welke nieuwsbrieven u geabonneerd bent;
– uw eventuele deelname aan een partnerprogamma of een actieprogramma.

Persoonsgegevens verkregen bij een bestelling.
Als u via onze website een bestelling plaatst dan dient u voor een goede afhandeling van de door u gewenste bestelling bepaalde gegevens in te vullen, namelijk: NAWTE-gegevens, bankgegevens, gegevens voor (afhandeling van) de bestelling. Het doel en de juridische grondslag is in dit geval dat wij de persoonsgegevens van u verwerken in het kader van de uitvoering van een overeenkomst. Dat is de overeenkomst waarbij u producten besteld heeft en wij die producten aan u leveren.
Als u een account gebruikt bij het plaatsen van een bestelling, halen we de gegevens uit uw account om het bestelproces voor u makkelijker te maken.
Het kan ook zijn dat uw gegevens door iemand anders zijn opgegeven. Dit kan zijn omdat de klant een bestelling naar u wenst te versturen, als cadeau bijvoorbeeld.

Persoonsgegevens verkregen bij reviews
Wij bieden op onze website en webwinkel de mogelijkheid om een review achter te laten bij een product. Dat is voor ons en onze klanten een zeer waardevolle functie. Zo kunnen andere klanten betere en meer geïnformeerde keuzes maken. Voor deze review vragen u bepaalde gegevens door te geven. Een review is openbaar voor iedereen. De juridische grondslag is in dit geval ons gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens voor nieuwsbrieven
Wij vinden het fijn als u op de hoogte bent. Wij versturen standaard de volgende e-mailnieuwsbrieven:
– een e-mail nieuwsbrief;
– events
– acties, een e-mail met acties voor onze producten en diensten;
– nieuwsbrief persoonlijk, een e-mail met producten en diensten die speciaal voor u geselecteerd zijn op basis van uw aankoophistorie en zoek- en surfgedrag.

Voor deze e-mailnieuwsbrieven kunt u zich per e-mailnieuwsbrief afmelden door gebruik te maken van de afmeldlink. Wij zullen u dat type e-mailnieuwsbrief na afmelding dan niet meer toesturen. U kunt zich ook afmelden door in te loggen op uw account, en daar aan te geven dat u geen prijs meer stelt op een bepaalde nieuwsbrief. Op dezelfde manier kunt u zich weer voor een e-mailnieuwsbrief aanmelden, door in te loggen op uw account en daar aan te geven dat u een bepaalde nieuwsbrief (weer) wenst te ontvangen.

Het doel van het verwerken van uw persoonsgegevens is in dit geval marketing: wij houden u op de hoogte van uw producten en diensten in de hoop dat die producten en diensten passen bij uw behoeften. De juridische grondslag is in dit geval in eerste instantie gerechtvaardigd belang, en later -nadat u zich heeft afgemeld voor een nieuwsbrief en u uzelf daarna weer aangemeld heeft- toestemming. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Aanmelden voor Mimic Nieuwsbrief
Als u zich abonneert op onze Mimic nieuwsbrief, en wij daarom persoonsgegevens vragen, zullen wij deze gegevens alleen gebruiken om u onze nieuwsbrief per e-mail te kunnen sturen. U kunt zich altijd van de nieuwsbrief afmelden door gebruik te maken van de afmeldlink in de nieuwsbrief. Zodra u zich afmeldt, verwijderen wij onmiddellijk uw persoonsgegevens die betrekking hebben op de nieuwsbrief. De grondslag op basis waarvan wij de persoonsgegevens verwerken, is het kunnen uitvoeren van uw verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen.

Bij aanmelding op de Mimic nieuwsbrief vragen wij ook om bijzondere persoonsgegevens, zoals uw geboortedatum, of u zwanger bent, wanneer u uitgerekend bent, of u kinderen jonger dan twee jaar heeft en wat de geboortedatum van uw jongste kind is. Deze bijzondere persoonsgegevens vragen wij omdat wij u een nieuwsbrief willen sturen waarbij de inhoud aansluit bij de levensfase waarin u zich als (aanstaande) ouder bevindt.

Voor de verwerking van deze bijzondere persoonsgegevens vragen wij altijd uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd intrekken door u zelf van de nieuwsbrief af te melden. In elke nieuwsbrief en bevestigingsmail zit een link om u af te melden. Zodra u zich afmeldt trekt u ook gelijk uw toestemming in voor de verwerking van de verstrekte (bijzondere) persoonsgegevens.

Persoonsgegevens die verwerkt worden naar aanleiding van contact met ons klantenservice
U kunt met ons altijd contact opnemen, bijvoorbeeld over wanneer een product beschikbaar is, wat de status is van uw bestelling, voor klachten maar ook voor complimenten. Wij leggen bij dat contact uw gegevens vast. Het betreft dan alleen basale gegevens als NAWTE. Daarnaast kunnen we ook vastleggen wat we voor u gedaan hebben en wat er besproken of afgesproken is. Op deze manier kunnen onze collega’s als u weer contact opneemt zien wat er vorige keer besproken of afgesproken is. Als u belt met de klantenservice kan het gesprek ook worden opgenomen voor trainingsdoeleinden. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens bij telefonisch contact is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens via contactformulier
Indien u vraag, verzoek of klacht hebt, kunt u het contactformulier op de website gebruiken en daarbij ook uw naam, e-mailadres en telefoonnummer achterlaten. In dat geval nemen kunnen wij contact met u opnemen voor het beantwoorden van uw vraag en/of afhandelen van uw klacht. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Live chat
Mimic biedt op de website ook de mogelijkheid om live te chatten met onze medewerkers. Via de chat kunt u allerhande vragen stellen en opmerkingen doorgeven. Een chatgesprek kan algemeen van aard zijn, maar ook specifiek zijn waarbij ook gegevens betreffende uw persoon verwerkt kunnen worden. Indien het contact daartoe aanleiding geeft worden de gegevens ook verder verwerkt in ons klantencontactsysteem voor verdere afhandeling. Het chatgesprek wordt voor maximaal 2 maanden bewaard in de chatdienst. Daarna wordt het chatgesprek geanonimiseerd. In het klantencontactsysteem worden gegevens na 1 jaar geanonimiseerd.

De grondslag op basis waarvan wij de persoonsgegevens verwerken is: het kunnen uitvoeren van uw verzoek of het afhandelen op uw vraag of commentaar.

Whatsapp en Facebook Messenger
Mimic kunt u ook via Whatsapp en Facebook Messenger bereiken. Via Whatsapp en Facebook Messenger kunnen medewerkers u makkelijk en snel van dienst zijn. U kunt via deze kanalen allerhande vragen stellen en verzoeken doen. Hierbij kunnen ook persoonsgegevens gecommuniceerd worden. Wij hebben echter liever dat u zomin mogelijk persoonsgegevens via Whatsapp of Facebook Messenger verstuurd. Stel via deze kanalen vooral algemene vragen en verstrek -indien nodig- via andere kanalen persoonlijke gegevens. Wilt u met ons informatie delen die van persoonlijke aard is dan kunt u dat beter telefonisch, per e-mail, of via het contactformulier doen.

De grondslag op basis waarvan wij de persoonsgegevens verwerken is: het kunnen uitvoeren van uw verzoek of het afhandelen van uw vraag of commentaar.

Persoonsgegevens naar aanleiding van uw surf- en zoekgedrag
Wij verzamelen gegevens over uw surf- en zoekgedrag. Dan doen wij omdat wij u op de website producten en diensten kunnen aanbevelen waarvan wij denken dat u daar interesse in zou kunnen hebben. Wij gebruiken die gegevens ook om nieuwsbrieven te kunnen personaliseren. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Technische oorzaak verwerken persoonsgegevens
Daarnaast verwerken wij ook gegevens die u niet zelf invult, maar die wij – als u de website gebruikt – wel verzamelen en indirect tot u te herleiden zijn. Deze
gegevens die wij over u verzamelen en verwerken zijn: IP-adres en transanction ID. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Hoe is de verwerking van persoonsgegevens beveiligd?

Wij beveiligen de verwerking van uw persoonsgegevens tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens. Wij doen dit bijvoorbeeld door middel van SSL beveiligde verbindingen. Het is wel uw verantwoordelijkheid dat de apparaten waarmee u van onze website bezoekt, zoals bijvoorbeeld uw computer, tablet of mobiele telefoon, te beveiligen, bijvoorbeeld met een virusscanner.

Wie krijgt uw persoonsgegevens?

Wij kunnen derden inschakelen om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Deze derden worden in dat geval “verwerkers” genoemd. Deze verwerkers handelen steeds onder de verantwoordelijkheid van ons en mogen de persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden aanwenden. Wij hebben met deze derden verwerkersovereenkomsten gesloten. Het gaat dan om onze hosting provider en leveranciers van online tools en softwaresystemen.
Soms zijn er derden die zelf ook verwerkingsverantwoordelijk zijn. In dat geval hebben wij geen verwerkersovereenkomst met deze partijen gesloten omdat ze in eigen naam opereren en zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de verwerkingen.

Logistieke partners
Als u een bestelling plaatst dan worden de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn om de bestelling bij u te laten bezorgen gedeeld met de bezorgdiensten. Onze gecontracteerde logistieke dienstverlener(s) krijgen van ons uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer ontvangen om de bestelling naar de door u opgegeven locatie te (laten) bezorgen. Deze logistieke dienstverleners kunnen ook weer andere dienstverleners betrekken bij het verzorgen van het logistieke verzendproces. Al deze bezorgdiensten en logistieke dienstverleners zijn met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens gebonden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics. Met Google Analytics kunnen we het gebruik van de website analyseren. Wij hebben met Google een verwerkersovereenkomst en we hebben Google Analytics privacyvriendelijk, conform de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens, ingesteld.

Verwerken wij uw persoonsgegevens buiten E.U. of E.E.R?
Alhoewel wij trachten zoveel mogelijk gegevens binnen de E.U. of E.E.R. te laten verwerken, kan het evenwel voorkomen dat bij gebruikmaking van diensten van derden er verwerkers bij zitten die persoonsgegevens buiten de E.U. of E.E.R. verwerken. Het gaat dan meestal om de Verenigde Staten. Wij dragen er zorg voor dat wanneer derden die uw persoonsgegevens buiten de E.U. of E.E.R. verwerken Privacy Shield gecertificeerd zijn of werken met de modelcontracten van de E.U. voor doorgifte.

Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites of diensten van derden die door middel van links, of anderszins aan onze website verbonden of gekoppeld zijn, zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Youtube. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaringen of andere (algemene) voorwaarden van deze websites of diensten te lezen, alvorens de websites of diensten van deze derden te gebruiken.

Hoe lang verwerken wij uw persoonsgegevens?

Wij bewaren gegevens die gelinkt zijn aan uw account zolang u een account heeft. Verwijdert u dat account, dan anonimiseren wij de identificerende gegevens welke tot uw persoon te herleiden zijn. Dat geldt niet voor gegevens die wij ingevolge de wet dienen te bewaren. Die bewaren we zolang dat nodig is om aan de wet te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de bestellingen die wij zeven jaar bewaren vanwege de fiscale en boekhoudplicht.

Gegevens die wij hebben verkregen rondom het doen van een bestelling, zijnde surf- en klikgedrag, bewaren wij voor maximaal één (1) jaar, waarna de persoonsgegevens geanonimiseerd zodat de gegevens niet meer tot uw persoon te herleiden zijn.

Indien en voor zover contact met ons is geweest in het kader van een klacht betreffende een product dan kunnen wij de persoonsgegevens langer bewaren. In ieder geval voor zolang de klacht bestaat en nog niet is afgehandeld.

Plaatsen wij cookies?

Ook wij plaatsen cookies. Via onze website worden cookies op uw apparaten geplaatst. Hoe wij met cookies omgaan hebben we in een aparte cookieverklaring vastgelegd.

Wat zijn uw rechten?

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren.

U heeft ingevolge de AVG de volgende rechten:
– Het recht om inzage van en rectificatie of wissing van de persoonsgegevens of beperking van de verwerking, alsmede het recht om tegen (verdere) verwerking bezwaar te maken.
– Het recht om uw gegevens mee te nemen en/of over te dragen.
– Indien de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op toestemming, heeft u te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.
U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons.

Menu